Vücutta temizlenmesi gereken kıllar, koltuk altı, sakal, bıyık ve kasık kıllarıdır. Sakal ve bıyığın kendine ait hükümleri, adabı ve şekli vardır. Bunlar arasında en çok sorulan kasık kıllarıdır.
Kasık kıllarını almanın diğer adı etek tıraşıdır. Bundan maksat, ön avret mahallinin etrafındaki kılların tıraş edilmesidir. Bu temizlik göbek altından başlayıp avret mahallindeki kılların alınmasıyla gerçekleşir. Bu temizlikte makatın yani arka kısmın etrafındaki kılların alınması gerekmez.
Kaynaklarımızda, etek tıraşı için daha çok “‘ânet” kelimesi kullanılmıştır (Bkz: Gazalî, İhya, 1/146) ki, bu tâbirde, makat yani arka kısım dâhil değildir. Haddi zatında bu zordur da. O kısmın suyla iyice temizlenmesiyle gereken temizlik yapılmış olur. Ancak o bölgedeki kıllar çok büyür de insanı rahatsız ederse alınması iyi olur. İmam Nevevî, bu konuda şu bilgiyi vermektedir:
“Tıraş edilmesi sünnet olan etek bölgesi: Her iki cins (erkek ve kadın) için, bilinen avret yerlerinin çevresi ve üst kısmıdır. Makatın tıraş edilmesi gerektiğine dair bilgi doğru değildir. İtimada şayan hiçbir kaynakta böyle bir şeye rastlamadım. Şayet kirlenmeye sebep olduğu düşünülerek tıraş edilirse, bunda da bir sakınca yoktur.” (Nevevî, el-Mecmu, 1/289.)
Yine kaynaklarımıza göre, bu temizleme işi, kişilerin kolayına geldiği şekilde; kılları yolarak, “Kils taşı/kılları söken bir ilaç”la veya tıraş ederek yapılabilir.